Приштински адвокат Азем Власи рањен је јутрос око осам часова из ватреног оружја, потврдила је РТС-у косовска полиција.

 

 

Супруга Азема Власија, Надира Авдић Власи, рекла је агенцији Бета да је једна особа ранила Власија у раме и да се Азем налази у Ургентном центру Клиничко-болничког центра Косова, и да је ван животне опасности.

 

«Јутрос је код нас дошла једна особа која је тражила да је Азем заступа у неком предмету. Азем је рекао да он не ради на тим предметима и после тога је дошло, како сам могла приметити, до гурања, а онда се чуо пуцањ. Азем је рањен у раме», рекла је Надира Авдић Власи.

 

 

Приштински медији преносе изјаву професора Рамуша Маврићија, који је посредовао сусрету Власија са нападачем.

 

«Телефоном ме је позвала једна особа коју не познајем. Рекла ми је да је из села Матичане у општини Приштина и затражила је да се састане са адвокатом Власијем, са којим се дружим од детињства. Позвао сам Власија, који ми је рекао да дође у понедељак око осам. Не знам му ни име нити ко је», рекао је Маврићи.

 

 

Власи је за Дневни аваз рекао да се осећа релативно добро и да је под лекарским третманом.

 

«Не може нека будала тек тако да се упути код мене. Неки смотан човек дошао је на моја врата и напао ме. Ја могу рећи да ни с ким немам никакав тежак спор, ни моја породица ни ја, нити у вези с мојим адвокатским пословима, нити политички, јер ја нисам нека власт. Не знам шта да мислим, надам се да ће истрага открити много тога и ко стоји иза овога», казао је Власи.

 

 

Косовска полиција, недуго после напада, ухапсила је Мурата Јашарија.

 

Јашари, брат бившег локалног команданта ОВК Исмета Јашарија, познатог и по ратном надимку «Командант Куманово», ухапшен је под сумњом да је пуцао на Власија.

 

Ухапшена је још једна особа, коју полиција терети да је помагала Јашарију приликом напада.

 

Мотив напада још увек није обелодањен.

 

Азем Власи је, уз то што је адвокат и политички аналитичар, био политичар у бившој СФРЈ.

 

 

Извор

Тагови: ; ;