Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је на данашњем састанку са хрватским чланом Председништва БиХ Драганом Човићем разговарао о многим питањима, а посебно о вануставном деловању цлана Предсендиштва БиХ Бакира Изетбеговића, који је злоупотребио функцију приликом покушаја ревизије пресуде.

 

фото В. Данчић

 

 

Додик је рекао да је таквој пракси дошао крај и да је на тај начин Изетбеговић направио и корисну ствар јер је на данашњем састанку разговарано и о томе како ојачати акта која ће спречити такву праксу и у будућности.

 

Он је навео да «у име нас нико не може да говори» и да је сагласан са Човићевим ставом да нико никоме не бира представнике, пренела је РТРС.

 

«Суверенитет који имају народи у БиХ се мора поштовати. Мени лично је било непријатно у неколико ситуација када се Бакир Изетбеговић идентификовао са Босном и Херцеговином. Бакир Изетбеговић није БиХ», изјавио је Додик на заједничкој конференцији за медије.

 

Хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић након разговора са председником Српске Милорадом Додиком истакао је да је данашњи састанак више него добар начин који оснажује однос два народа.

 

Говорећи о ревизији пресуде истакао је да то није био рационалан потез Бакира Изетбеговића.

 

Човић је поручио да је због кризе односа у БиХ након ревизије пресуде неопходно да се много динамичније разговара.

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;