Информације од локалног становниптва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:41

 

Данас око 15:45 украјинске снаге су отварале ватру на село Сосновское у Тељмановском рејону на југу ДНР.  Под ватром су се нашли и насеља Октобар, Лењинское и Набережное у Новоазовском рејону. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата нападали 15 насељених места у ДНР. Нападали су Петровски и Куибишевски рејон, Волво Центар, Еленовку, Луганское и Александровку у околини Доњецка, Спартак, Круту Балку и Јасиновату, Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Докучаевск и Јасное, као и насеља Саханка, Октобар и Коминтерново на југу ДНР.

 

13:13

 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 16 пута напале позиције Народне милиције у подручју града Первомајск и насеља Желобок, Красни Лиман, Калиново, Калиновка,Лозовое, Логвиново и Сокољники.

 

Јутрос око 07:00 украјински нацисти отворили су тенковску ватру на насеље Спартак северно од Доњецка.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале на свим правцима. Под ватром се нашла околина Доњецка, Горловке, Јасиновата са околином као и насеља на југу ДНР.

Тагови: ; ;