Власти Швајцарске одобриле су изручење Елфете Весели Босни и Херцеговини. Она је осумњичена да је 1992. године на подручју Зворника убила дванаестогодишњег дечака српске националности, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

 

 

«Тужилац Тужилаштва БиХ информисан је од партнерских институција да су власти Швајцарске одобриле изручење Босни и Херцеговини осумњичене Елфете Весели (1960)», наводи се у саопштењу из Тужилаштва БиХ.

 

 

Транспортовање Веселијеве у БиХ може се очекивати ускоро, пошто се испуне технички услови, стоји у саопштењу.

 

Власти Швајцарске су крајем септембра прошле године ухапсиле Елфету Весели, коју Тужилаштво БиХ сумњичи за убиство дечака српске националности.

 

Веселијева је осумњичена да је заједно са другим особама, у лето 1992. године, у близини места Каменица код Зворника, на изузетно свиреп начин, хладним оружјем, усмртила дванаестогодишњег дечака српске националности Слободана Стојановића. Слободан, из села Доње Каменице, код Зворника, је са породицом успео да побегне пред налетом муслиманских екстремиста, али се вратио по свог пса Лесија.

 

Тело малог Слободан Стојановића  пронађено са шест избијених зуба горње вилице и са разрезаним трбухом у облику крста. Видели су се унутрашњи органи. Расекотине по глави. Ноге поломљене. Прсти одсечени.Жена-монструм му  је тек на крају  пуцала из непосредне близине право у слепоочницу: метак је прошао леву чеону кост и изашао кроз десну.

 

Слободан је са родитељима бежећи пред муслиманима који су убијали све србско у четвртак, 4. јуна 1992. године, отишао код кума у сеоце Џенарике на обали Дрине. Тек што су стигли, рекао је оцу:”Тата, остаде нам Леси на ланцу. Одох по кера”.

 

Био је то последњи пут да су га родитељи видели живог.

 

Да ли ће правда бити задовољена? Елфете Весели није једина осумњичена за убиство дечака

 

 

Бета/РТС

Тагови: ; ; ;