Влада на истоку Либије затражила је од Русије помоћ у обуци војника и ремонту војне технике, а Москва је обећала да ће помоћи у борби против тероризма, изјавио је председник Парламента Акила Салех Иса.

 

 

„Затражили смо од руских власти да нам помогну у обуци војника и ремонту војне технике, јер већина наших официра се обучавала у Русији и многи владају руским језиком и знају како да користе руску технику. Обећали су нам помоћ у борби против тероризма“, изјавио је Акила Салех Иса.

 

Либијске владине снаге су истерале милитанте из градова Рас Лануф и Ел Сидр током операција повратка лука са нафтним терминалима и нафтних поља под своју контролу, јавља „Скај њуз Арабија“.

 

Према подацима телевизије, у овом тренутку владина војска, под командом маршала Халифа Хафтара, у офанзиви је на град Бин Џавад.

 

Почетком марта тзв. „Бригада одбране Бенгазија“ напала је луке Ел Сидр и Рас Лануф, истиснувши отуда снаге Халифа Хафтара. Након тога су та два града предата властима у Триполију које негирају умешаност у напад.

 

 

спутник

Тагови: