Не сматрам да је Америка данас директно против формирања «војске Косова», већ да не мисли да је прави тренутак, изјавио је вечерас премијер Србије Александар Вучић.

 

 

Вучић је рекао да је реакција генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга била другачија, и да је по питању формирања косовске војске био оштрији.

 

„То су нијансе, али о њима морамо да водимо рачуна. Он је био оштрији о том питању и хвала му на томе“, рекао је Вучић за телевизију „Хепи“.

 

 

Вучић је рекао да Србија не мења свој однос према тој војној алијанси.

 

„Не желимо да будемо део НАТО-а, то сам рекао и њему, али и у седишту НАТО-а… Србија је неутрална земља. Хоћемо да будемо неутрални, али довољно снажни, и економски и политички и војно, да више никоме не пада на памет да нас угрози“, рекао је Вучић.

 

 

Условљавање наставка дијалога од стране Приштине пуштањем Рамуша Харадинаја доводи нас у тешку позицију, јер морамо да водимо жестоку дипломатску борбу.

 

„Да бисмо заштитили српско живље морамо да се понашамо озбиљније и одговорније него у марту 2004. или при проглашењу независности Косова 2008. Србија мора да буде много економски и политички снажнија да би се супротставила, па смо у тежој ситуацији него тада“, рекао је Вучић.

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;