На суђењу припадницима такозване Армије БиХ за злочине почињене над српским цивилима на подручју Сребренице и Братунца, сведок Тужилаштва БиХ Зора Петровић посведочила је да је њен муж рањен и заробљен у нападу муслиманске војске на село Залазје 1992. године, којим је руководио Насер Орић, те да његове посмртне остатке до данас није пронашла.

 

 

 

На суђењу Изету Арифовићу, Суаду Смајловићу и Амиру Салиховићу, оптуженим да су у јуну и јулу 1992. године учествовали у убиствима српских цивила на подручју Сребренице и Братунца, Петровићева је испричала да је од Вељка Васића добила информацију да њен муж рањен и заробљен 12. јула 1992. године.

 

Васић је, према исказу сведока, био на тавану куће Драгана Ракића у селу Залазје.

 

«Са Васићем сам причала чим се вратио из Залазја» — рекла је Петровићева и додала да јој је он рекао да је нападом на Залазје руководио Насер Орић.

 

Она је посведочила да су јој рекли да је њен муж дозивао и молио да га неко спаси, али да нико није могао јер је то подручје било изложено унакрсној ватри, преноси Бирн.

 

Орић је оптужен заједно са Сабахудином Мухићем за убиство три ратна заробљеника српске националности у селима око Сребренице.

 

Наставак суђења Арифовићу, Смајловићу и Салиховићу најављен је за 29. март.

 

 

СРНА/РТРС

Тагови: ;