Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:51

 

Вечерас око 19:00 украјинске снаге су напале пункт «Октобар» у Новоазовском рејону. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Данас око 16:10 украјинске снаге су отварале ватру на Кијевски рејон Доњецка. Током напада оштећене су две куће.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходна 24 сата нападале 15 насељених места у ДНР. Под ватром су се нашли Јасиновата, Крута Балка, Спартак, аеродром, Волво Центар, Петровски рејон Доњецка и Еленовка, Горловка и Зајцево, Докучаевск, Тељманово, Саханка, Безименое, Октобар и Коминтерново. Током напада погинуо је један војник ДНР а оштећене су три куће.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 22 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Алмазмој, Фрунзе, Калиново, Калиновка, Нижне Лозовое, Желобок, Желтое, Фрунзе, Лозовое, Сокољники као и споменика Кнезу Игору.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи гранатирале Кијевски рејон Доњецка и околину Јасиновате.

 

Јутрос око 09:00 украјински нацисти отворили су ватру на насеље Зајцево у околини Горловке. Током напада погинуо је један цивил, док је још један у тешком здравственом стању пребачен у болницу у Горловки.

 

 

Тагови: ; ;