Косовско специјално тужилаштво је при Основном суду у Приштини подигло оптужницу против министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића, генералног секретара тог министарства Ненада Стојчетовића и директора администрације Михајла Прлинчевића, пошто су возило тог министарства противзаконито дали на коришћење Радију КиМ из Чаглавице.

 

 

Они су као службеници злоупотребили своја овлашћења како би придобили корист и тако су нанели штету министарству, сматра тужилаштво.

 

Јевтић је, супротно Административној уредби о употреби службених аутомобила, децембра 2014. године одлуком дао на коришћење једно службено возило једној приватној компанији Радио ТВ центру КиМ, са седиштем у Грачаници.

 

Осумњичени Ненад Стојчетовић је као генерални секретар министарства, иако је знао да је таква одлука противзаконита, наредио правној служби министарства да сачини споразум – уговор о давању возила у власништву министарства на стално коришћење.

 

Трећи оптужени Михајло Прлинчевић је, као директор Одсека за администрацију и финансије, злоупотребио положај и службена овлашћења тиме што је службено возило министарства дао на стално коришћење.

 

 

РТС

Тагови: ;