Седам припадника украјинске полиције повређено је вечерас током сукоба са наоружаним цивилима на пункту у околини Славјанска, саопштио је на свом Фејсбук профилу начелник управе Националне полиције «Доњецке области» Вјачеслав Аброскин. Он је додао да су сви полицајци хоспитализовани.

 

 

«»Учтиви» грађани Украјне, кренули су из Харкова и насрнули на полицајце који су као и они грађани Украјине. Све су снимали на камеру»- навео је Аброскин.

 

Он је рекао да је полиција предузимала мере за успостављање реда а да се колона са националистима кретала у правцу Артјомовска.

 

Према информацијама полиције «Доњецке области» око 19:00 (20:00 мск) колона од 13 аутомобила у којој је било око 35 људи која је одбила да се подвргне стандардној провери и контроли и која је изазвала сукоб.

 

«Након вербалног окршаја дошло је и до сукоба у коме су грађани показали непоштовање закона, ометајући полицију у обављању редовних дужности на успостављању реда. Народни посланик (Владимир Парасјук прим.аут.) почео је да удара полицајца покушавајући да му одузме оружје. Полиција је предузела мере ради успостављања реда и мира и стабилизовања ситуације»- наводи се у саопштењу.

Тагови: ;