Блокада коју је Украјина увела Донбасу не брине становнике ДНР и представља унутрашњу ствар саме Украјине, рекао је новинарима у Симферопољу лидер ДНР Александар Захарченко.

„То је унутрашња ствар Украјине. Нека раде шта хоће. Ми не планирамо више да тргујемо са Украјином. Нисмо ми увели блокаду, већ они“, истакао је Захарченко.

 

Према његовим речима, главни задатак власти непризнате републике је да предузећа учини народним. „Украјина није део наших планова“, додао је Захарченко.

 

Раније је Савет за националну одбрану и безбедност Украјине саопштио да се 15. марта уводи потпуна блокада теретног саобраћаја за територије Донбаса које се не налазе под контролом Кијева. На Мајдану се организује позивање и окупљање учесника блокаде Донбаса, а на барикадама је већ николико пута дошло до оружаних сукоба.

 

ДНР је саопштила да је потпуна саобраћајна блокада Донбаса у супротности са Минским споразумима. Због тога ДНР и ЛНР су усвојиле закон о национализацији свих украјинских предузећа у Донбасу.

 

Власти ДНР преузеле контролу над око 40 украјинских предузећа

 

Према информацијама руских медија, лидер ДНР је дошао на Крим како би учествовао на свечаностима посвећеним трећој годишњици уједињења Крима и Русије.

 

 

Тагови: ; ; ;