Мотор «мига 21» Хрватског ратног ваздухопловства изненада се угасио током лета у среду, незванично сазнаје «Дневник Нове ТВ» из поузданих извора, а трагедија је избегнута само присебношћу пилота који је успео да га поново упали и сигурно слети у базу на Плесу.

 

 

Инцидент се догодио на лету изнад Бродско-посавске жупаније, а у тренутку када је мотор «мига 21» престао да ради, преко радио-везе се чуло: «Пада као цигла!», пише хрватски Јутарњи лист.

Стање хрватских ‘мигова’ забрињавајуће

 

У Министарству одбране нису потврдили али ни демантовали гашење мотора, већ кажу само да се догодио «један технички проблем».

 

«Можемо да потврдимо да се догодио један технички проблем на ваздухоплову током лета, након чега се вратио у ваздушну базу на Плесу. У овом тренутку још увек се обављају сви потребни технички прегледи како би се утврдило због чега је дошло до тога», наведено је у одговору сектора за односе с јавношћу МОРХ-а.

 

Иако је претходно најављено да ће «мигови» Хрватског ратног ваздухопловства летети ове недеље од понедељка до петка, данас ипак нису летели, јавља Дневник Нове ТВ.

 

Тај инцидент се догађа у сенци извештаја Мирка Шундова, начелника Главног стожера Оружаних снага, о великим проблемима управо «мигова», односно да од њих 12 лете тек четири.

 

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекла је да је оно што је видела у том извештају прилично забрињавајуће.

 

 

РТРС

 

 

 

 

Читајте такође:

Стање хрватских ‘мигова’ забрињавајуће

 

Тагови: ;