Пише Асја Зујан, Бугарска, специјално за News Front

 

Бугарски новинари су открили врућ траг велике преваре која укључује продају бугарског држављанства. Или другим речима, виртуозно додељивање личних докумената која користе људи који желе да се населе у Европи. На основу чињенице да је Бугарска чланица ЕУ, многи такозвани мигранти су развили нову трговину правним документима. Ради се о бугарском држављанству.

 

 

Дат је приказ фото докумената, од којих је један потписао бивши шеф бугарске Државне агенције за националну безбедност Владимир Писанчев. Ови документи су повезани са петнаест лица која желе да добију бугарско држављанство, а постоји воља да се добије позитиван одговор на захтев.

 

 

На примеру грађана Абас Агдема, родом из Македоније, који је добио позитиван одговор за добијање бугарског држављанства, види се да је у Италији и у Албанији кривично гоњен. Питање је ко је и зашто затворио очи пред тим податком и одакле одједном таква његова жеља да постане бугарски држављанин?

 

 

Одговор није тежак ако се вратимо на чињеницу да је Бугарска чланица ЕУ и да је добијање бугарског држављанства веома погодан начин да се постане грађанин ЕУ. Даља питања се односе на то зашто у процедуру за добијање бугарског држављанства могу ући лица која су кривично гоњена? Можда зато што је ЕУ у фази распада, а довитљиви људи су одлучили да искористе «рупу у закону» и да лако зараде новац напросто користећи Бугарску?

 

 

Ситуација у Европи је несигурна у најмању руку. Миграциона политика ЕУ није само погрешна већ и опасна, и иде на руку само људима који имају далекосежне планове.

 

 

На крају, вреди поменути да је амерички амбасадор у Бугарској Ерик Рубрен из неког разлога недавно изјавио новинарима да Бугарску чека мултикултурна верска и национална будућност, што је, на пример, категорично одбила Велика Британија, што објашњава Brexit. Не треба заборавити ни фрау Меркел, која има директан утицај на све што се дешава у ЕУ.

 

 

Мудрост каже и ово: Мислити својом главом је увек корисно, упркос заједничким европским вредностима. А Бугарски народ не спава као што желе неке структуре. Постоје Бугари који су увек на опрезу и забринути су за будућност своје домовине. И они не би веровали америчком амбасадору, на пример.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;