Премијер Србије Александар Вучић имао је синоћ вербални сукоб у Сарајеву са Исом Мустафом, који је раније данас потписао закон којим намерава да сву имовину на Косову регистровану на СФРЈ, Србију и Аутономну покрајину Косово пререгиструје на тзв. републику Косово.

 


Сукоб се догодио на вечери коју је председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић организовао у ресторану «Либертас» у Сарајеву за лидере Западног Балкана.
Како «Блиц» сазнаје, Вучић је на почетку вечере питао Мустафу «шта се дешава са отимањем српске имовине на Косову» и да ли је «он (Мустафа) то све сам смислио или је имао нечију помоћ».
Извор «Блица» каже да је атмосфера међу званицама била «напета, на моменте и непријатна» услед сукоба Вучића са Мустафом, али да на послетку ипак нико није напустио ресторан, «иако је на тренутак изгледало да би се то могло догодити».

 

Вечери су присуствовали и Еди Рама, премијер Албаније, Мирко Шаровић, министар спољних и економских односа БиХ, као и амбасадори Србије и Албаније.

 

На основу одлуке тзв. «косовске Владе» коју је потписао Иса Мустафа, сва непокретна имовина регистрована на име СФРЈ, односно Републике Србије и Аутономне покрајине Косово, региструје се на име самопрокламоване «Републике Косово» као власника имовине.

 

Приштина присваја сву непокретну имовину регистровану на име СФРЈ


Извор: Блиц

Тагови: ;