Владимир Путин није одушевљен идејом да се у Русији обнови монархија, изјавио је портпарол Председника РФ Дмитриј Песков. Он је пренео председникову реакцију након изјаве лидера Републике Крим Сергеја Аксјонова да би Русију требало поново претворити у монархију.
ВЛАДИМИР ПУТИН..ТАЈНА ЗА ТАЈНЕ СЛУЖБЕ

 

 

Наиме, Аксјонов је недавно дао предлог да би Русији било неопходно вратити статус монархије.

 

„Русији је потребан повратак монархији. Нама је неопходно јединоначалије јер и у земљи постоји спољни непријатељ. Када нема јединоначалија, долази до колективне неодговорности. А када се земља суочава са спољним изазовима, када постоје жаришта спољног отпора, нужно је поводом свега тога предузети оштрије мере. Зато је Русији данас, по мом мишљењу, потребна монархија. Нама демократија, у виду у коме је хвале западни медији, није потребна. Ми имамо своје традиционалне православне вредности и духовност. Украјина је најбољи пример демократије у којој је све дозвољено, а од које нема никакве вајде“, рекао је Аксјонов.

 

„Монархије не може да буде у неком издвојеном делу Руске Федерације. У сваком случају, све што је рекао господин Аксјонов је његово лично мишљење. Он, наравно, има право да га износи“, рекао је Песков, уздржавши се и од изношења сопственог става поводом ове идеје.

 

Председник Путин је више пута до сада говорио шта мисли о идеји да се овлашћења шефа државе даље шире „све до диктатуре“.

 

„Он се без оптимизма односи према таквим идејама. Он се према таквим дискусијама односи веома прохладно. То је добро познато“, рекао је Песков.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ;