На иницијативу републиканског сенатора Ренда Пола, амерички Сенат је јуче обуставио разматрање пријема Црне Горе у НАТО. Расправа је одложена за касније, без навођења тачног датума, јавља BNE IntelliNews.

 

 

Сенатор Пол је поткрепио свој став чињеницом да су САД већ претерано оптерећене потребама савезника.

 

«Наразумно је проширивати финансијску и војну посвећеност САД, с обзиром на то да нам већ дугују 20 трилиона долара», рекао је сенатор.

 

Да подсетимо, Ренд Пол је син Конгресмена Рона Пола, човека који је за говорницом америчког Конгреса осудио бомбардовање Србије 1999 године.

 

„Госпођо председавајућа, бомбардовање Србије мора престати одмах. Србија никада није извршила агресију нити била противник САД. Србија је усред крвавог грађанског рата у ком ми не бисмо требали да учествујемо. Чак јој нисмо ни објавили рат пре бомбардовања како Устав налаже. То чини овај рат неморалним и нелегалним. Не само да бомбардовање није побољшало ситуацију, већ ју је умногоме погоршало и учинило свет много опаснијим местом. Гину недужни цивили. Проблем са избеглицама је катастрофалан. Конгрес не би смео да финансира овај рат. Уколико то настави да чини, постаћемо саучесници и морално одговорни за додатно распламсавање овог конфликта», рекао је Конгресмен САД Рон Пол 15 априла 1999 пред америчким Конгресом.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;