НАТО наставља да гомила трупе и ратну технику уз западне границе Русије, а Москва на то одговара даљим јачањем ударне моћи свог западног војног округа.

 

Најновија вест је да је прва гардијска тенковска армија, која је ушла у састав ЗВО, добила зенитне-ракетне системе „Тор-М2У“ који ће од напада из ваздуха штитити и њене јединице и ратну технику. „Тор-М2У“ је модерни вишенаменски зенитни ракетни систем малог домета, велике прецизности и изузетне мобилности који је у стању да пресрећем туђе авионе и ракете чак и у условима радиоелектронског ометања.

 

 

Такође, на западне руске границе, у артиљеријску бригаду у Брјанској области, је допремљен моћни вишецевни ракетни бацач „Торнадо-Г“. Он, споља гледано, личи на вишецевни ракетни бацач „Град“, али је од њега три пута разорнији. Једним пуним плотуном је у стању да уништи све на површини од 67 км2, односно на простору величине сто фудбалских игралишта.

 

„Торнадо“ је бикалибарски систем. Може да користи пројектиле од 122 мм као и „Град“, али и пројектиле од 300 мм које користе вишецевни ракетни бацачи „Смерч“, али му је већи домет.

 

 

„Торнаду“ је потребан само минут да отпочне паљбу, а позицију са које је лансирао ракете може да напусти пре него што оне стигну до циља. У управљање његовом ватром је укључена и сателитска навигација.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;