Више од 60% Американаца подржава истрагу, «односи председника Доналда Трампа са Русијом» и «мешање Москве на изборима», наводи се у анкети ТВ канала Фокс Њувс.

Према истраживању, 66% испитаника се слаже да  Конгрес испита «руске покушаје да утичу на изборе», а 63% — » Истрагу могуће везе између људи из Трамповог изборног штаба и Русије».

 

Популарност Трампа у протеклих месец дана пала је за пет процентних поена и износи 43%, показало је истраживање. Нешто више од половине (51%) испитаника не одобрава Трампов рад као председника државе.

 

У ово истраживање, које је спровела компанија Anderson Robbins Research и Shaw & Company Research , укључено је 1008 случајно одабраних регистрованих бирача. Могућност грешке износи три процентна.

 

Подсетимо, Русија је у више наврата негирала оптужбе америчке обавештајне службе да је покушала да утиче на изборе у Сједињеним Америчким Државама.

 

Информације у медијима да су представници Трамповог  изборног штаба били  у контакту са представницима руске обавештајне службе, Кремљ називе «неоснованим».

Тагови: ; ; ;