Министарство унутрашњих послова Луганске народне републике спречило је терористички напад на војног комесара Народне милиције ЛНР Игора Маршубе. Терористички напад су, највероватније, планирале украјинске специјалне службе, саопштио је представник Министарства Алексеј Селиванов.

 

 

Према његовим речима, напад је спречен 16. марта, када је оперативно-истражна група Министарства унутрашњих послова ЛНР у Маршубином стану пронашла експлозивну направу ручне израде, пресноси Спутњик.

 

„Експлозивну направу деактивирали су експерти Министарства унутрашњих послова. Сада су у току оперативно-истражне радње. Према првим проценама, покушај терористичког напада планирали су представници специјалних служби Украјине“, изјавио је Селиванов.

 

 

Раније су министарства унутрашњих послова и државне безбедности ЛНР саопштила да су ухапшени диверзанти, односно војници Осмог пука Снага за специјалне операције Војске Украјине, који су осумњичени да су умешани у убиство начелника Управе Народне милиције ЛНР Олега Анашченка у фебруару ове године и у друге терористичке нападе на територији ЛНР и ДНР.

 

 

Тагови: ;