Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков је критиковао Запад због објављених извештаја о хуманитарној ситуацији у Сирији.

 

 

«Извештаји о ситуацији у Сирији, који се преносе друштвеним мрежама, су извучени из «доказа» тамошњих активиста, што штети угледу меродавних међународних организација и медија, а не помаже решавању хуманитарних проблема у Сирији», рекао је Конашенков.

 

Према његовим речима, у медијима се види јасна жеља западне пропаганде да, што је пре могуће, оправдају лажне вести које су последњих годину дана доносиле огроман новац.

 

Портпарол Министарства одбране је рекао да такви извештаји не могу да замене Сиријцима хлеб, лекове и склониште. Када би западни медији, уместо да преносе о наводним «ужасима» у Алепу пут, поставили рекламу и профит од ње послали као помоћ становницима Алепа, тамо би ситуација за час процветала», додао је Конашенков.

 

«Тако се много новца троши на припрему извештаја, уместо да се троши на пружање помоћи онима о којима су ти извештаји», закључио је он.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;