Инфраструктура железнице Србије а.д. саопштила је да је рано јутрос, три сата после поноћи, на прузи Ресник — Батајница — Остружница, а између Остружнице и Сурчина, украдена комплетна контактна мрежа, у дужини од око 600 метара.

 

 

Одмах по констатовању пада напона на овом делу пруге, стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије” а.д. изашле су на лице места и утврдиле да недостаје комплетан возни вод (носеће уже, вешаљке и контактни проводник), од стуба број 72 до 81.

 

Према првим проценама штета износи око 10.000 евра и предузимају се све неопходне мере како би се до сутра, 18. марта овај део пруге оспособио и вратио у функцију.

 

Поднета је кривична пријава против НН лица.

 

Подсећа се да су само пре три дана радници предузећа „Геосонда Београд”, на деоници Ресник — Бела Река, где се тренутно одвијају радови на ремонту барске пруге, пронашли беживотно тело младића, страдалог од струјног удара.

 

Том приликом пронађене су и закачене маказе за сечење на контактној мрежи, што је доказ његове јасне намере покушаја крађе.

 

Овим путем „Инфраструктура железнице Србије” а.д. упућује апел становништву, да је најстроже забрањено и по живот опасно прилазити високонапонским водовима (напон јачине 25 000 волти) на железничкој инфраструктури!

 

Упозоравамо да сва отуђења на железничкој инфраструктури доводе до угрожавања не само личне него и опште безбедности!

 

 

(Танјуг)

 

Тагови: ; ;