Председник Републике Српске Милорад Додик је рекао да БиХ није политички одржива, али да сецесија РС није на дневном реду и да се залаже за дијалог који ће обезбедити мир.

 

 

„О референдуму о отцепљењу Републике Српске сам разговарао са неким важним званичницима. Референдум, као и било која друга активност у вези са сецесијом Српске није на дневном реду и то савршено добро знају сви који нападају мене и Републику Српску“, рекао је Додик синоћ за телевизију „Фејс“, додајући да српски народ није задовољан статусом.

 

„Ја сам политичар и водим рачуна да ништа што радим не доведе до насиља. Ствари у Републици Српској и БиХ морају да се решавају дијалогом“, рекао је Додик који сматра да БиХ не може у политичком смислу да преживи, али да није једини који о томе говори.

 

„Ако и буде некад неког разлаза, онда то мора да иде на миран начин, без претњи. Увек сам говорио да сам за изворни Дејтонски споразум и то је сасвим легитимна политичка позиција у којој и Дејтон и Устав морају да се поштују. Легитимна је ствар да се Срби, Бошњаци и Хрвати у БиХ договарају без утицаја странаца“, каже он, а преноси Танјуг.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;