Амерички Председник је изненадио новинаре и немачку канцеларку када је одбио да се рукује са њом пред камерама. На друштвеним мрежама су се одмах појавиле шале о бизарном понашању америчког лидера. Међутим, није остала непримећена ни реакција канцеларке Немачке, која се очигледно осећала мање удобно него током разговора са Бараком Обамом.

 

 

О сваком сусрету америчког Председника са лидерима других земаља се широко расправља не само у медијима већ и на друштвеним мрежама. Тако је било и са овим сусретом. Корисници Интернета су коментарисали понашање политичара током конференције за новинаре.

 

 

На мрежи се већ дуго расправља о томе како Доналд Трамп дочекује светске лидере. Репортери су приметили да се са њима рукује јако, дуготрајно и помало оштро. Нешто слично су очекивали и овог пута, али нико није замишљао да руковање једноставно неће ни бити. Нарочито ако га затраже фотографи.

 

На друштвеним мрежама се људи забављају нагађајући зашто није било руковања.

 

 

«Доналд Трамп не може да сакрије како се осећа у близини немачких бакута», пише Bacontimbit.

 

 

Неки су Трумпово понашање окарактерисали као ћутање детета које не жели да одговори на питања одраслих — амерички Председник је гледао у даљину или у под.

 

«Меркелова: «Ниси урадио домаћи задатак, а?»
Трамп: «Молим те, нека звони већ једном».
Коментарише Kerstin Brand.

 

 

Важно је напоменути да се Трамп руковао са Меркеловом, па чак и неколико пута, али не пред камером, већ током преговора.

 

 

Људи су на друштвеним мрежама коментарисали и понашање немачке канцеларке. Новинари су успели неколико пута да ухвате гримасе на њеном лицу.

 

«Када те она више не воли», прокоментарисао је корисник Pat.

 

 

А неки су се сетили сусрета са Обамом.

 

 

«Када схватиш да има још десет минута до звона које ће те извући из ноћне море, никако да дочекаш», описао је поглед канцеларке корисник gumboot princess.

 

 

Многи сматрају да немачка канцеларка није баш пријатељски настројена према Трамповој кћери Иванки, која не узима службени положај у Белој кући, али је била присутна на састанку.

 

«Биће да Немица каже: «Ја сам радила дуги низ година, одржала сам јединство Немачке и ЕУ, а ти си јефтини дизајнер ципела?», мисли Меркелова када погледа Иванку», сматра lucia m v.

 

 

Други корисник је написао да Меркелова вероватно мисли: «Шта дизајнерка ташни ради на овом састанку?».

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;