Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 88 пута (према новој методологији евидентирања од стране команде ДНР прим аут.) напале територију ДНР. Нападали су Кијевски рејон Доњецка као и Спартак који се налази између Доњецка и Јасиновате, Јасиновату, Горловку и Зајцево, Докучаевск и Набережное на југу ДНР. Током напада рањена су три цивила а оштећено је осам стамбених објеката.

 

Данас током дана украјинске снаге су отварале ватру на насеље Коминтерново на југу ДНР. Током напада под ватром су се нашли и новинари наше агенције

 

 

13:19

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 15 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Калиновка, Рајевка, Логвиново, Лозовое и Нижне Лозовое.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су отварале ватру на насеље Доњецк-Северски недалеко од Јасиновате. Том приликом рањен је један цивил.

Тагови: ; ;