Руско Министарство спољних послова је становницима Крима наменило песму на поклон у част треће годишњице уједињења, објавила је званични представник Министарства Марија Захарова.

 

«Кримљани, судите строго. Ако вам се свиђа вам се, ето ти среће. Ако вам се не допада, молим вас, опростите нам. Написана је од срца и из срца. Свака реч и акорд треба да допринесу тој фантастичној атмосфери великог достигнућа које смо доживели са вама у марту 2014», написала је Захарова на свомФБ профилу.

 

 

Она је написала да је аутор композиције запослен у Одељењу за информисање и спољних послова Василиј Харитонов, син Владимира Харитонова који је написао речи чувене песме «Дан победе».

 

«Хвала што сте веровали у Русији, чак и када ми Руси нисмо имали готово никакву веру. Зато што нисте поклонили нашу земљу, нашу историју и, наравно, наш заједнички сан. Због тога што сте нам се вратили, вратили сте нам нас саме», закључила је портпарол Министарства спољних послова.

 

 

Крим је поново постао део Русије након референдума који је спроведен у марту 2014 на коме је 96.77% бирача Републике Крим и 95,6% становника Севастопоља гласало за присаједињење Руској Федерацији.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ;