Руководилац информативне агенције News Front Константин Книрик добио је данас признање Крст «Добровољац Донбаса», саопштио је Книрик на свом Фејсбук профилу.

 

 

Константин Книрик захвалио се Савезу добровољаца Донбаса за њихов рад и написао да ова заслуга припада целом колективу News Front-а.

 

«Тим News Front-а је био први који је покренуо директне преносе из побуњеног Донбаса, из Мариупоља 9. маја 2014. године, као и из Харкова и Одесе у време покушаја побуне, и био је практички сав састављен од добровољаца из Крима

За нас статус «добровољаца» који су дошли у помоћ Донбасу и први покренули информативни рат значи веома много. Ми Кримчани не можемо са стране стајати и посматрати невоље Донбаса. Ми имамо много војних дописника и локалних волонтера који су такође добровољци у овом информативном рату.

Захвалан сам личностима, које су оставиле траг у историји првом лидеру ДНР Александру Бородају и првом шефу Министарства за државну безбедност ДНР Александру Пинчуку на знаку «Добровољца Донбаса»

Сматрам да је овај знак, преко мене додељен целом колективу.

Значајно је и да је ово признање додељено 18. марта, на дан који је за становнике Крима историјски значајан»- написао је Книрик.

 

 

Тагови: ; ; ; ;