Човек је неопажено од припадника тајне службе ушао у канцеларију америчког председника Доналда Трампа у његовој приватној резиденцији Март-А-Лаго, да би направио селфи, пише New York Post.

«Провукао сам се поред припадника тајне службе да бих направио селфи. Они сада не могу да кажу да нисам био тамо», написао је «уљез» Џозеф Јанг у коментару своје фотографије  постављене на друштвеним мрежама.

 

У позадини његове селфи фотографије види се ентеријер Трампове  канцеларије са портретом Трампа из млађих дана.

 

 

Јанг је касније обрисао пост, али  не довољно брзо да се не прошири путем друштвених мрежа, изазивајући  различите реакције корисника о квалитету америчке тајне службе: неки упућују низ критика на рачун агената, док их други   бране коментаром да су имали прилично «тешку недељу».

 

Подсетимо, у протеклих неколико дана су се догодила два инцидента са припадницима тајне службе.

 

У првом инциденту, агент задужен за безбедност и бригу Трампове породице је направио селфи са уснулим унуком председника који му је поверен на чување.

 

Агенти, који су возили у аутомобилу Доналда Трумпа трећег из Вестчестера на Менхетен, су  направили селфи са дететом док је спавало. Отац детета, Доналд Трам јунуор, је након тога упутио протест тајној служби.

 

Следећег дана у Њујорку, из аутомобила припадника тајне службе, украден је лап топ са поверљивим подацима, укључујући план Трамповог Торња, детаље кривичне истраге против Хилари Клинтон у вези коришћења личног  E mail-a у поверљивој преписци, као и друге информације које се односе на националну безбедност.

 

Тагови: ; ; ; ;