Аналитичар ТВ канала Фокс њуз Ендрју Наполитано је суспендован са посла на неодређено  време због објављивања навода да је британска обавештајна служба наводно прислушкивала штаб Доналда Трампа смештен у згради  Trump Tower-a, пише Лос Анђелес тајмс позивајући се на анонимне изворе.

 

 

Аналитичар не ради од прошлог четвртка. Према изворима листа, његова појава на радном месту у Фокс њузу се не очекује у блиској будућности. Канал Фокс њуз није коментарисао ситуацију.

 

Подсетимо, раније је Трамп изјавио да је током предизборне кампање, председник Барак Обама наредио да слушају његов штаб. Трамп  није пружио доказе те тврдње али је затражио од Конгреса да спроведе истрагу. Званично, ФБИ и Министарство правде, Трапмову  изјаву нису коментарисали.

 

Фокс њуз је позивајући се на обавештајне изворе, након тога објавио да је Обама наредио надзор Трамп преко  британске тајне службе како би се избегао «Амерички отисак».

 

То је разљутило руководство службе за комуникације Владе Велике Британије, тачније обавештајне агенције која се бави електронском обавештајном, која је уложила оштре приговоре.

 

 

Тагови: ;