Бил и Хилари га се сећају као «савршеног бизнисмена, великог хуманитарца, озбиљног научника и доброг човека»

 

AP Photo/Seth Wenig

 

Бил и Хилари Клинтон одали су почаст преминулом милијардеру Дејвиду Рокфелеру, који је умро у свом дому у Њујорку, у 102. години живота.

 

Црногорци се читуљама опростили од Рокфелера

 

Клинтонови су се присетили овог банкара као «љубазног и доброг човека» и изразили захвалност за његово «пријатељство и изванредан живот» у заједничком саопштењу, које преноси «Раша тудеј».

 

«Дејвид Рокфелер је био савршен бизнисмен, велики хуманитарац и озбиљан научник. Био је љубазан, добар човек свима који су га упознали. Хилари и ја смо захвални за његово пријатељство и његов изузетан живот — наводи се у изјави.

 

 

Поред Клинтонових, многи други амерички политичари изразили су своје жаљење због смрти једног од најбогатијих људи на свету.

 

Бивши амерички председник, Џорџ Буш Старији, је рекао у саопштењу да су он и његова супруга Барбара «веома тужни» због одласка њиховг «дивног пријатеља,» називајући овог бизнисмена једном од његових «најсјајнијих тачака светлости.»

 

Буш је похвалио Рокфелера за његову «посвећеност најширем кругу вредних циљева,» описујући га као «вредног саветника председника из обе партије».

 

Дејвид је био унук суоснивача компаније Стандард оил, Џона Д. Рокфелера и чувар породичног богатства.

 

— Ниједан појединац није више допринео привредном и грађанском животу Њујорка током дужег временског периода од Дејвида Рокфелера. Током мог боравка у Градској кући, он је увек био ту за град када нам је био потребан — рекао је бивши градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг.

 

 

 

Вечерње новости

 

Тагови: ; ; ; ; ;