Амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович каже да је одлука приштине о национализацији имовине која је у власништву Србије на Косову незаконита.

 

 

«Такозвана косовска влада је 15. марта донела одлуку о преузимању некретнина које су регистроване на име Србије и Југославије, у власништво такозване Републике Косово», наводи се у изјави амбасадора Александровича достављеној медијима.

 

Украјински дипломата с тим у вези каже да његова земља потпуно дели негодовање званичног Београда и његов став о незаконитости одлуке косовске владе да национализује објекте које су у власништву Србије.

 

Украјина се, како истиче, и даље придржава позиције о непризнању једнострано проглашене независности Косово и самим тим не признаје правомоћност преласка објеката власништва Републике Србије у власништво косовске владе.

 

 

«Делимо став Владе Републике Србије о томе да су такви кораци антиуставни и да немају правне последице, при томе не само за Републику Србију, него и за Украјину», поручио је амбасадор Александрович.

 

 

ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ;