Демократски фронт најоштрије осуђује хапшење Марка Милачића, координатора Грађанског покрета Отпор безнађу и посланичког канадидата ДФ-а, и тражимо да он одмах буде пуштен на слободу, саопштено је данас из највеће опозиционе групације.

 

 

„Хапшење људи без икаквог разлога, као што је случај са Марком Милачићем, управо је израз немоћи и кукавичлука коју режим и његов први човек показују кад се суоче са онима који се боре за промене и основна људска права и слободе. Марко Милачић је ухапшен само зато што се бори за слободу, што подржава мајке које штрајкују глађу и зато што не пристаје на то да нека од њих умре, а режим је очигледно спреман и да изазове такву трагедију,“ казали су из ДФ-а и истакли:

 

„Све интензивнија злоупотреба репресивног апарата, заробљених судова и СДТ-а од стране режима и његовог првог човека, говори да се диктатура налази на издисају.

 

Слободни људи полако преузимају ствари у своје руке, у Црној Гори се свакодневно протестује и грађани се више не мире са тим да организована криминална група којом командује предсједник ДПС-а настави своју пљачку ЦГ и прогон политичких неистомишљеника.“

 

 

ин4с

Тагови: ; ;