Бивши министар Горан Матић пред Вишим судом саопштио информације о наводном постојању шпијунско-терористичке групе «Паук», која је намеравала да убије Милошевића.

 

 

Од Државне безбедности сам добио план ликвидације председника Милошевића, мапу Дедиња са његовом, али и Аркановом кућом, план дизања у ваздух војне базе у Тузли… То су била документа наводно заплењена код ухапшених. Први пут сам чуо за групацију «Паук» и њихова имена управо од 9. управе ДБ, као и све те информације које је требало да проследим у јавност. Са ове дистанце опција коју не могу да изоставим је да је цела афера инсценирана !

 

Ово је данас на суђењу за шпијунажу, изнуду, недозвољено држање оружја и убиство двојице Албанаца Југославу Петрушићу, Милораду Пелемишу, Слободану Орашанину, Раду Петровићу и Бранку Влачу испричао Горан Матић, први човек Савезног министарства за информисање у време њиховог хапшења. Матић је 25. новембра 1999. године на конференцији за штампу саопштио информације о наводном постојању шпијунско-терористичке групе «Паук», која је намеравала да убије Милошевића.

 

» Два дана пре празника позвао ме је Милошевић и рекао да је ухваћена група која је имала криминалне намере и да треба о томе да известимо јавност» — испричао је Матић пред Вишим судом.

 

Матић је одржао пет конференција за штампу које су тематски биле повезане са групом «Паук».

 

» Моје мишљење о овом случају сада јесте да је то хапшење било покушај трговине са Француском. Наиме, раније 1999. године ухваћена су три аустралијска шпијуна и они су осуђени. Уследио је договор са Аустралијом да уплате 30-40 милиона аутралијских долара за хуманитарну помоћ у размену за њих» — открио је данас Горан Матић.

 

Наставак суђења заказан је за 28. април.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ;