Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:42

Од 15:00 до 16:30 украјински окупатори су нападали насеље Спартак и индустријску зону Јасиновате. Током напада испаљен је 151 пројектил на ово подручје, саопштила је оперативна команда ДНР.

 

 

Данас око 13:00 украјински нацисти су напали насеље Доњецк-Северски у околини Јасиновате. Током напада рањен је цивил 1985. годиште.

 

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата (према новом начину рачунања напада) 59 пута напале територију ДНР. Нападали су Александовку, Спартак, аеродром, Волво Центар, Јасиновату, Докучаевск, Комунаровку и Зајцево. Током напада погинула су тројица а рањена два припадника Војске ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 7 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Нижне Лозовое, Лозовое, Калиновка, Сокољники, Логвиново и споменика Кнезу Игору.

 

Током претходне ноћи између 18:00 и 02:00 украјинске снаге су нападале Волво Центар, аеродром, Трудовски, Старомихајловку, Спартак, Јаковљевку, Јасиновату, Докучаевск, Комунаровку (околина Докучаевска по први пут прим.аут.), Доломитное, Нову Таврију, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Под ватром украјинских окупатора нашло се и Зајцево где је у потпуности уништена једна кућа. Током напада на Докучаевск рањен је цивил 1968. годиште.