Представници Парламената европских земаља и Латинске Америке, који су били у тродневној посети Криму, су добили свеобухватне информације о референдуму који је организован у марту 2014 године. О променама које су се десиле на руском полуострву током протекле три године, причао је заменик председника Совјета Министара и стални представник Републике Крим Георгиј Мурадов у интервјуу за радио «Спутњик на Криму».

 

 

«Они су сагласни са тим да је наш референдум био потпуно легитиман и јасно им је да је и данас исто мишљење људи са Крима. То је био у потпуности избор наших Кримчана који разумеју да су својим гласом на референдуму спасили Крим од великих компликација, укључујући војне сукобе», рекао је Мурадов.

 

Портпарол Председника је такође приметио да су чланови делегације једногласно осудили политику санкција према Русији, а посебно према Криму.

 

«Они су јасно изнели став да су против било каквих политиких санкција, било да се то односи на санкције према Русији или на строжије, варварске санкције против Крима и Кримчана. Парламентарци су јасно изразили свој став о праву на слободу кретања, као што гарантују принципи европског и међународног права», рекао је Мурадов.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;