Департман Министарства одбране САД за перспективне одбрамбене пројекте је од компанија Dynetics и General Atomics Aeronautical Systems наручила пројекат „небеских носача авиона“. У питању су авиони који ће носити беспилотне летелице из пројекта Gremlins.

 

 

Према условима већ потписаног уговора, компаније се обавезују да током наредних годину дана разраде модел по коме ће дронови бити лансирани и начин њиховог враћања након обављених задатака.

 

У првој фази рада на пројекту Gremlins, компаније Kratos Defense & Security Solutions и Lockheed Martin су предлагале измену конструкције репног дела војно-транспортног авиона Lockheed C-130, што би омогућило авиону да прима дронове који се враћају после обављеног задатка.

 

Из компанија Dynetics и General Atomics Aeronautical Systems су саопштили да желе да за најдаље две године имају барем два пројекта небеских носача авиона који би подразумевали да дронови, који полећу са авиона, могу ефикасно да неутралишу противничке системе ПВО и да шпијунирају и уништавају циљеве према добијеном задатку.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ;