Немачка канцеларка Ангела Меркел ће изгубити на будућим изборима у Немачкој због Украјине и њеног Председника Петра Порошенка. Поред тога, политика немачке Владе је довела до тога да је ЕУ упала у дубоку кризу због неконтролисаног прилива миграната са Блиског истока. Додатан проблем је повлачења Велике Британије из ЕУ и де факто подела Европе.

 

 

О томе и много чему другом је на конференцији за новинаре говорио шеф катедре за међународне односе и дипломатију Москвског хуманитарног универзитета Николај Платошкин.

 

Према његовом мишљењу, немачка канцеларка Ангела Меркел је већ максимално погоршала односе са Русијом, а после победе Доналда Трампа на председничким изборима у САД је почела да квари и односе са САД. Осим тога, кратковида и лоша политика ЕУ према мигрантској кризи је довела ЕУ у очигледни ћорсокак, каже експерт.

 

Николај Платошкин је говорио о личности будућег канцелара Немачке. Он на тој позицији види Мартина Шулца, коме ће Меркелова оставити у наследство украјинску и европску кризу. Јасно је да ће се Немачка, са доласком новог канцелара, пре свега побринути за своје унутрашње проблеме. Стога произилази да ће се постојећа «Норманска четворка» по украјинском питању неминовно распасти.

 

«Проблем у Украјини ће решити Руска Федерација и САД», закључује Платошкин.

 

На тај начин је, на стратешком плану, политика немачке канцеларке Ангеле Меркел довела до катастрофалних последица за Европу, што ће се тешко разрешити током наредних година. Пре ће бити потребне деценије.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;