Црна Гора је попустила пред ултиматумом – или Русија или НАТО и одлучила да занемари економски аспект и да жртвује односе са Русијом, изјавио је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

 

 

Када је реч о Црној Гори, Лавров је рекао да жали што је та земља решила да уђе у НАТО.

 

«Црна Гора је попустила пред ултиматумом – или Русија или НАТО и одлучила да занемари економски аспект и да жртвује односе са Русијом. Нека је та одлука на савести црногорских лидера, као и руководилаца НАТО-а», поручио је Лавров, преноси Спутњик.

 

Министар иностраних послова Русије упитао је и на који начин ће чланство Црне Горе допринети повећању безбедности НАТО пакта.

 

Лавров се осврнуо и на проблематику целокупног балканског региона, поготово када је реч о наводним провокативним дејствима Русије.

 

Лавров упозорио Запад на опасност од ситуације у Македонији

 

Све нормалне везе балканских земаља са Русијом истог часа постају брига појединих званичника, који то коментаришу као мешање Русије у унутрашња питања Балкана. Ми се не плашимо таквих изјава, наши ставови се поклапају са ставовима многих земаља Балкана, рекао је Лавров.

 

Лавров се осврнуо и на оптужбе упућене Москви на рачун мешања у изборни процес других земаља и нагласио да се Русија тиме не бави.

 

«Ми се не мешамо у унутрашња питања других земаља, па ни у изборне процесе. Запањим се сваки пут када прочитам у новинама апсолутне измишљотине о наводном мешању у изборе у Француској или Немачкој», казао је Лавров.

 

Лавров је додао и да ће се Русија са апсолутним поштовањем односити према резултатима избора у Француској и Немачкој.

 

Спутњик/РТС

Тагови: ; ;