Мајке Сребренице: Тужићемо поново Србију за геноцид

Председница Удружења Мајки енклава Сребреница и Жепа, Мунира Субашић, најавила је да ће део Бошњака поново тужити Србију за геноцид и додала да, како је рекла, од правде неће одустати.

 

Мајке Сребренице: Тужићемо поново Србију за геноцид

 

„Тужићемо Србију поново“, рекла је Субашић не конференцији за новинаре у Сарајеву.

Уз захвалност бошњачком члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу и бившем агенту БиХ пред Међународним судом правде у Хагу Сакибом Софтићем, Субашић је рекла да се захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије морао поденти јер су то „тражиле жртве“.

 

 

„Сада кад смо дошли до краја, сада имамо велики тим људи који су нам се јавили из света, који ће нам помоћи да тужимо Србију и РС. Ми ћемо их тужити, ми то имамо право“, изјавила је Субашић, пренели су медији у БиХ.

 

Постоје, казала је, важни и добри људи из света који су нас звали више пута и казали да ће бесплатно да воде наш спор.

 

„Никада није касно, злочин не застарева. Бићемо упорни и доћи ћемо до правде“, рекла је Субашић оценивши да је регистар МСП-а сам донео одлуку да одбије захтев за ревизију пресуде.

 

Субашић, која је са чланицама удружења чији је председник боравила у Бриселу, каже да је одлука МСП о захтеву за ревизију пресуде политичка и да то види као веклику неправду према муслиманима у БиХ и свету.

 

„Ако 13 година тужимо Холандију – Србију и РС можемо 50“, закључила је Субашић.

 

 

ТАНЈУГ

Коментари: