Данас обележавамо 18 година од почетка НАТО агресије. 18 година од испољавања силе од стране 19 земаља према једној земљи. Нашој. Југославији. Тада смо, само њу имали. А сада…

Уназад 18 година обележавамо почетак рушења, уништавања и убијања једне земље и једног народа, под плаштом некаквог «Милосрдног анћела».

 

Какав цинизам назвати «Милосрдним анђелом «операцију у којој су убијани прави мали насмејани анђели. Малишани, који су тек  начинили прве кораке у овом свету, били су попут пупољка грубо згажени НАТО цокулума.

 

Амбасадорка Кубе

 

Под маском некакве хуманитарне мисије спасавања  «јадних и недужних» Албанаца од стране «страшних» Срба, убијали су нам децу. Убијали су нам будућност, покушавајући да нам преотму прошлост.

 

Да отму и другима поклоне колевку српског народа. Душу сваког Србина.. Јер Космет је срце Србије

Данас су бројне делегације одавале почаст недужним  цивилима, страдалим од НАТО злочинаца и њихових налагодаваца.

 

У 11 часова код споменика мале Милице Ракић на Ташмајдану венце су положили представници Београдског  форума за свет равноправних, Клуба генерала и адмирала Србије, СУБНОР-а, Евроазијског безбедносног форума, амбасадор Белорусије, амбасадорка Кубе, представници руске амбасаде, Руског дома као и многи други..

Амбасадор Белорусије

 

Након полагања венаца код споменика који симболизује страдање деце приликом НАТО агресије, делегације су отишле пут Парка пријатељства на Ушћу  где су положили венце на спомен обелиску «Вечна ватра» подигнутог у знак сећања на жртве злочиначке НАТО агресије.

Амбасада Венецуеле

 

 Код споменика малој Милици Ракић ток читавог дана су се долазиле разне делегације али и обични грађани.

Др Сергеј Кандибович

После 14 часова цвеће су положили представници невладине организације Наша Србија и Српски код, као и гости из Русије. Др Сергеј Кандибович није могао да прикрије емоције након погледа на бисту мале Милице Ракић и натпис „били смо само деца“.

 

 

Лола Ђорђевић

 

 

 

Тагови: ; ; ;