Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је позвао САД и Британију да укину забрану уношења лаптопа и таблета у авион на летовима са већег броја аеродрома у блискоисточним и севернафричким земљама, укључујући Истанбул.

«Надам се да ће ове државе, САД и Британија, преиспитати одлуку и повући је што је пре могуће» , рекао је Ердоган у интервјуу који је преносила национална тв, јавио је АФП.

 

Администрација америчког председника Доналда Трампа потврдила је пре неколико дана да ће увести нове забране о коришћењу електорнских уређаја на летовима са 10 аеродрома углавном из земаља са Блиског истока и северне Африке као одговор на неспецифичну терористичку претњу.

 

Забрана уношења електронских уређаја односи се на путнике који долазе у САД из Јордана, Египта, Турске, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Кувајта, Марока и Катара и то на електронске уређаје веће од мобилних телефона, попут таблета, преносивих ДВД плејера, лаптопова и камера.

 

Забрана се односи на аеродроме у Аману, Каиру, Кувајту, Дохи, Дубаију, Истанбулу, Абу Дабију, Казабланки, Мароку, Ријаду, Џеди и Саудијској Арабији.

Извор Ројтерс

 

Тагови: ; ; ; ;