Француски председнички кандидат странке Национални фронт Марин ле Пен рекла је да САД имају циљ да покрену прави рат у Европи наоружавајући Украјину.

 

 

Марин ле Пен је, на састанку Комитета за међународне послове државне Думе, рекла за себе да је једна од ретких политичара у Француској која је изнела сопствени став о Украјини који је, каже, идентичан руском.

 

Наводи да је у својим ставовима указала на улогу Европске уније у порасту и развоју конфликта.

 

Ле Пенова је указала на то да су неке њене колеге из Француске више пута мењали став, док је она од почетка конфликта задржала исти.

 

«Ових дана, у Украјини видимо владу која је на власт дошла нелегално, и сада бомбардује народ у Доњецку и Луганску. То је ратни злочин и требало је да привуче оштре осуде од свих оних активиста за људкса права који дају различита саопштења за француске масовне медије», рекла је Ле Пенова.

 

 

Верује да француско руководство преферира да слуша само оно што САД кажу, чијим интересима и служе.

 

«САД имају циљ да покрену прави рат у Европи наоружавајући Украјину. Желе да прошире НАТО зону до границе са Русијом… САД врши притисак на тренутну владу Украјине, која размишља у истом смеру, да се придруже НАТО», закључила је Ле Пен.

 

 

На састанку са председавајућим државне Думе, Вјачеславом Володином, Ле Пенова је рекла да се нада да ће Француска укинути «црне листе» руских грађана на својој територији.

 

«Увек сам се залагала за укидање санкција, које сматрам контрапродуктивним», рекла је Ле Пенова, преноси Тас.

 

 

Додаје да се нада да ће се Француска наћи у ситуацији у којој ће се листе укинути макар на територији Француске.

 

 

 

Танјуг/РТС

Тагови: ; ; ; ;