Изношењем уводних речи тужиоца и одбране, у Основном суду у Косовској Митровици почиње поновно суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу. Адвокат Оливера Ивановића Небојша Влајић је, гостујући у Дневнику РТС, рекао да очекује да процес брже напредује и да пресуда буде праведна, односно ослобађајућа.

 

 

«Очекујем да се суђење што пре заврши и да се мучење Оливера Ивановића што пре оконча. Очекујем и једну правичну пресуду а то је да ова оптужница коначно пропадне», рекао је адвокат Оливера Ивановића.

 

Према његовим речима, битно је да Апелациони суд није поверовао у аргументе првостепене пресуде и да је наредио поновно суђење. Првостепена одлука је укинута јер се не зна због чега је Оливер Ивановић осуђен.

 

«То стоји у другостепеној пресуди Апелационог суда где се каже да пресуда и образложење чине немогућим да се разуме за које радње је Оливер Ивановић проглашен кривим», објашњава Влајић.

 

По његовим речима, тешко предвидети колико ће процес трајати.

 

«Имамо неколико заказаних термина до јуна али највероватније ће суђење трајати до јесени», оцењује адвокат Оливера Ивановића и додаје да је састав судског већа промењен.

 

Оливер Ивановић је јуче за РТС рекао да у новом поступку жели докаже да није крив и да очекује да спере љагу са свог имена.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ;