Божидар Делић, српски политичар, генерал-мајор Војске Србије и Црне Горе у пензији и члан Српске радикалне странке говорио је о рату на Космету, бомбардовању СРЈ и здравственим последицама агресије на нашу земљу

 

«Када сам прочитао назив ове књиге… «Здравствене последице НАТО бомбардовања» — па, и ја сам здравствена последица, с обзиром на то да сам тумор оперисао осам пута од 2011. Рак дебелог црева, као примарни, затим јетра, сви лимфни чворови у стомаку, танко црево, масно ткиво, а следеће године метастазе на плучима — шест пута десног, и једном лево плућно крило.

 

 

Ево, ова Европа којој неки у Србији теже, Србију је напала и атомским и хемијским оружјем. Али је то урадила «европски», како то они са Запада знају — крајње перфидно. Нису нас напали хемијским отровом али нападајући наша хемијска постојења, хемијски отрови су се сами стоврили у Србији. Нису нас напали нуклеарним оружјем, али нападајући нас бомбама са осиромашеним уранијумом, постигли су апсолутно исти ефекат јер на целој територији Србије, а сигурно и у околним државама, постоји повећана радиоактивност. Проф. др Алек Рачић је поменуо да за Косово и Метохију нема података.. Да ли може да се каже «на срећу», ван Космета је гађано само неколико локација муницијом са осиромашеним уранијумом, а на Космету, рејон Призрена, од Призрена до Ђаковице уз границу, па затим све до Пећи, гађано је свакодневно.»

 

 

Зашто се та муниција користи? Колико често су натовци нападали положаје ВЈ? Зашто је важно открити рак на време? Зашто је важно стално говорити и последицама НАТО бомбардовања, издавати научне радове, књиге? Послушајете нашег генерала Божидара Делића који о свему томе говорио.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;