Гимназијалци даниловградске гимназије Петар I Петровић Његош обележили су и ове године почетак страдања њиховог народа у НАТО агресији. Они су највећи доказ да упркос велеиздаји власти која гура Црну Гору у НАТО окупацију, притисцима и пропаганди, у нашој држави постоји још увек постоји храброст и чојство, и пример ових ђака свијетли у свеопштем мраку мафијашлука, лоповлука и несојлука који више никог не чуди.

 

Подсетимо да су овогодишњи матуранти рођени 1999. године те да су њихове млађе колеге рођене у годинама након рата, али управо они сваке године обелећавају овај датум – почетак злочина НАТО држава над њиховим народом.

 

Гимназијалци су прошле године, упркос забрани, у својој школи обележили почетак бомбардовања због чега је Министарство просвете умјесто да похвали њихов партиотски чин предложило Наставничком већу гимназије да их казни, што су они одбили.

 

Ђаци даниловградске гимназије сваке године на данашњи дан обиђу и споменик страдалом војнику Саши Стајићу, првој жртви НАТО бомбардовања, који је погинуо у њиховом граду. Данас им међутим, први пут у 18 година то није дозвољено.

 

 

ИН4С

Тагови: ;