Вођа ДНР Александар Захарченко сматра да постоји велика вероватноћа да дође до новог великог рата између Кијева и Донбаса. Он је то и рекао током телефонског и интернет-разговора са становницима Донбаса који су и даље под влашћу Украјине.

 

Његово мишљење је да је нови рат једини излаз за украјинског Председника Петра Порошенка. Но, две донбаске армије су спремне да одбију све нападе.

 

 

„Мариупољ неће остати ван граница Доњецке Републике. Мариупољ, Константиновка и други градови, које сада контролише украјинска армија, су родни градови многих од нас. Ми желимо да се вратимо својим кућама и да видимо своју родбину“, рекао је Захарченко.

 

„Наша држава ратује већ три године. Наш противник је, захваљујући својим савезницима, сада одлично наоружан и добро утрениран. Ми, у суштини, ратујемо са целим Западом. Против нас су и плаћеници из Америке и Пољске и других земаља“, рекао је он.

 

Захарченко такође сматра да би признавање ДНР и ЛНР из Москве било преурањено и да би изазвало нове турбуленције између Русије и Запада, али је додао да су обе републике започела фактичку интеграцију са Руском Федерацијом на више нивоа.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;