У четвртак 23. марта у Украјини су се одиграла два веома значајна догађаја. Прво је у ноћи експлодирало складиште оружја у Балаклају у Харковској области а онда је ујутру у Кијеву убијен бивши руски посланик Денис Вороненков.

 

 

Кијевљанка Полина Орловска која води дневник о животу у главном граду Украјине написала је како су њени суграђани доживели ову експлозију муниције у Харковској области, и ко је, по њиховом мишљењу крив за убиство одбеглог руског посланика.

 

Орловска пише да обични људи изједначавају трагедију у Балаклају са Чернобилском. Експерти сматрају да се Украјина налази на прагу технолошке катастрофе која се јавља као последица немарности кијевских власти.

 

Орловска даље наводи да кијевске власти и не покушавају да схвате шта се догодило. Локални политичари оба догађаја убрајају у «једну акцију Кремља». Ако поједини и верују да су Вороненкова убиле «специјалне службе Русије» у верзију «са дроном руске војске» са гранатом, нико не верује.

 

Она даље наводи да ће трагедија у војном складишту имати велике последице по питањима одбрамбене способности а такође да ће имати и довести до губитка репутације. Слична је ситуација и са убиством бившег руског посланика које, према мишљењу локалних експерата нема никакве везе са «налогом Кремља».

 

Ова Кијевљанка је уверена да је организовање оваквих катастрофа најудобнији начин да се прикрију богаћење и трговина у сенци високих војних званичника. Убиство бившег руског посланика Орловска назива очигледном провокациом Кијева са циљем да се представи то као «руска агресија».

 

У вези с тим она наводи:Украјина је готово једина земља у којој се прикривају злочини укључујући и ратне који би, у целом свету били квалификовани као отежавајућа околност у време ратних дејстава.

 

На крају Полина Орловска се обраћа Русији са молбом за помоћ: «Браћо спасите нас, на прагу смо од пакла»! И њен поступак је разумљив. Украјина, заглибила у корупцији и лажима налази се на корак од катастрофе. И све то је последица «сарадње земље са Западом» која је довела земљу до потпуне кризе.

Тагови: ; ;