Лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић састали су се у Београду са потпредседником Државне Думе Руске Федерације Петром Толстојем, саопштено је данас из највеће опозиционе групације.

 

 

Лидери ДФ-а упознали су потпредседника Думе са политичком ситуацијом у Црној Гори и са системским прогоном који спроводи актулни црногорски режим према свим друштвеним снагама које нису непријатељски настројене према Руској Федерацији.

 

„Актуелни режим покушава да на све могуће начине креира амбијент отворене нетрпељивости, чак неретко и мржње према Русима, руској култури и обичајима, руском језику и руској глобалној политици, једном речју црногорски режим креира општу русофобију. Посебно је интезивиран прогон Демократског фронта, његових лидера и функционера.

 

Бруталним прогоном, злоупотребом заробљених институција система жели се изврши политичка капитализација исцениране афере ‘државни удар’, кроз монтиране судске процесе засноване на лажним оптужбама без икаквих доказа, а чији би крајњи епилог био забрана рада најачег опозиционог субјекта у Црној Гори и покушај сламања отпора актуелном режиму,“ саопштили су Мандић и Кнежевић.

 

У пријатељском разговору, потпредседник Думе Руске Федерације дао је пуну подршку лидерима Демократског фронта у њиховим настојањима да дође до разрешења дубоке политичке кризе у којој се налази Црна Гора а што се најбоље рефлектује кроз чињеницу да готово половина посланика контуинирано бојкотује рад црногорског Парламента.

 

Саговорници су се се сложили о значају очувања и надоградње традиционалних братских и пријатељских односа Руске Федерације и Црне Горе и њихових грађана, а потпредседник Петар Толстој је изразио посебну захвалност Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу за све оно што су урадили и што раде у том циљу на обострано задовољство и добробит грађана Црне Горе и Руске Федерације.

 

 

 

ИН4С

Тагови: ;