Радикални исламиста Халид Масуд, који је извршио терористички напад у Лондону, је за време рата у БиХ био припадник одреда «Ел муџахид», сазнаје ЕуроБлиц, који тврди да у поседу има списак имена 1774 борца «Ел муџахида», међу којима се налази и име терористе који је пре три дана у британској престоници убио четворо и ранио 29 људи.

 

 

Окрутни терориста, који је својим злоделима шокирао свет, је као исламски «свети ратник» у БиХ дошао 1 маја 1993. Прикључио се арапским борцима из злогласног одреда који се налазио под командом Трећег корпуса такозване Армије БиХ.

 

Едријен Расел Аџали је рођени Британац који је почетком деведесетих примио ислам и добио име Халид Масуд.

 

 

Члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма Џевад Галијашевић тврди да је, према подацима са којима располаже, терориста Халид Масуд за време рата у БиХ био припадник «Ел муџахида».

 

«Убица из Лондона је у мају 1993 у БиХ дошао са истим именом које је носио до пре три дана, када га је ликвидирала британска полиција. Уз име Халид Масуд тада је имао још додатак Абдула, који су користили бројни припадници «Ел муџахида». Из БиХ је отишао тек 25 децембра 1995 године», каже Галијашевић за ЕуроБлиц.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;