Амерички Председник Доналд Трамп је претрпео велики пораз јер су републиканци данас били приморани да повуку укидање закона Барака Обаме о доступној здравственој заштити званог Обамакер, јер им је за то изостала подршка у Представничком дому. Председавајући Представничког дома Пол Рајан је повукао закон пошто га је Трамп позвао и затражио да оконча дебату без гласања, рекла је његова портпаролка Ешли Стронг.

 

 

Тиме је једно од главних обећања америчког Председника да ће изменити закон о здравственој заштити, такозвани Обамакер, и тиме пониште реформу здравственог система претходног Председника Барака Обаме, озбиљно доведено у питање, јер су му се оштро противили и поједини републикански посланици.

 

Након вишенедељних разговора, републиканци су морали да признају пораз пошто нису могли да обезбеде подршку за промену закона ни међу сопственим представницима, пише Гардијан.

 

Портпарол Беле куће Шон Спајсер рекао је да је Доналд Трамп сигуран да је урађено све што је било у моћи његове администрације да се придобије 216 гласова потребних за усвајање новог закона којим би биле поништене реформе здравственог система Барака Обаме, пише Данас.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ;