Владимир Путин се у Кремљу састао са лидерком француске партије Национални фронт Марин Ле Пен, која је један од главних кандидата за новог Председника Француске.

 

„Русија придаје велики значај својим односима са Француском, али не жели да на било који начин утиче на председничке изборе у тој земљи. Трудимо се да имамо једнаке односе и са француском влашћу и са опозицијом. Русија има прво да контактира са представницима свих политичких снага, као што то право имају и наши партнери у Европи и САД“, рекао је Путин.

 

 

Марин Ле Пен је после састанка с руским лидером рекла да он представља нову визију мултиполарног света.

 

„Ја браним мултиполарни свет и ја браним сарадњу између слободних народа. Мислим да Владимир Путин такође представља такву визију света. Свет Владимира Путина, свет Доналда Трампа у САД, свет господина Модија у Индији, то је свет са којим делим визију сарадње уместо досадашњег потчињавања и ратнохушкачке политике која је најбоље представљена кроз ЕУ“, рекла је Ле Пенова.

 

Марин Ле Пен је дошла у посету Русији на позив руских посланика. Пре сусрета са Путином, разговарала је са председником Државне Думе Вјачеславом Володином.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;